Startsida / Om oss

Vår historia

1992

JSS Stålteknik är ett familjeföretag som drivs av andra generationen Stenborg, bröderna Simon och Philip. Det första kapitlet skrevs 1992 då Jonas Stenborg bestämmer sig för att starta en mindre konstruktionsfirma hemma i Lilla Alvhem.

2002

Tio år senare har Jonas Svets & Smide blivit JSS Stålteknik AB och etablerat en verksamhet som fått fint renommé. Företaget med sju anställda flyttar till större lokaler i Älvängen. Kvalitet och en flexibel tillverkning har lagt grunden för goda kundrelationer och uppdragen fortsätter att växa både till antal och storlek.

JSS 2017 - idag

2017 förvärvar JSS en industrilokal på Surte södra industriområde. På 1700 kvm finns det möjlighet att fortsätta utveckla verksamheten som idag sysselsätter 25 anställda.

Vår arbetsprocess

 • 1
  Genomgång av förfrågan
 • 2
  Kalkyl och Offert
 • 3
  Bygghandlingar
 • 4
  Tillverkning
 • 5
  Montering
 • 6
  Egenkontroll och CE-märkning

Certifikat och licenser

– IWS-International Welding Specialist

– Diploma nr IWS SE0909

– TR-Stål/N

– Enligt plan- och bygglagen, Boverkets konstruktionsregler (BKR) samt stålkonstruktioner BSK99, SBS certifieringsregler D1

– EN1090-2

ISO

EXC 1,2,3

 

Hållbar utveckling & miljö

Hållbar utveckling

Vi jobbar inte bara med stabila konstruktioner, utan vår verksamhet ska också vara hållbar. För att halvera energiförbrukningen har vi investerat i solceller och på sikt ska våra fordonspark elektrifieras. Källsortering är en annan viktig del i vårt hållbarhetsarbete.